По повод Международния ден на авиацията и космонавтиката 60-годишнина от полета

...
По повод Международния ден на авиацията и космонавтиката 60-годишнина от полета
Коментари Харесай

Каракачанов и началникът на отбраната ще посетят ВВВУ в Долна Митрополия

По повод Международния ден на авиацията и космонавтиката 60-годишнина от полета на първия космонавт Юрий Гагарин министърът на защитата Красимир Каракачанов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов ще посетят Висшето военно въздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “ в Долна Митрополия.

Възпитаници на ВВВУ „ Георги Бенковски “ са учени, които участат в основаването на апаратури за проучване на галактическото пространство, както и двамата ни космонавти Георги Иванов и Александър Александров, които подредиха България измежду галактическите страни.

Военният министър Красимир Каракачанов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов ще открият документалната фото галерия, отдадена на 60 годишнината от полета на първия човек в Космоса – Юрий Гагарин.

Министър Каракачанов ще ревизира и осъществените ремонтни действия по инфраструктурата за възстановяване изискванията на живот на обучаемите и рационализиране на учебно-материалната база на учебното заведение, година след възобновяване му.

За празника ще бъде показано новото книгата с документални писания на изобретателя, инженера, летеца Асен Йорданов „ Вашите криле “, преиздадена в чест на 125-та годишнина от рождението му.

Книгата, по която са се обучавали водачи и инженери от целия свят ще бъде подарена на курсантите от учебното заведение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР